top of page

ДНИ НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ


ЦЕНТЪР ЗА СОЦИАЛНА РЕХАБИЛИТАЦИЯ И ИНТЕГРАЦИЯ НА ВЪЗРАСТНИ С ГОВОРНО-ЕЗИКОВИ НАРУШЕНИЯ ПРИ МОЗЪЧНА УВРЕДА /ЦСРИГЕН/ Ви кани на

ДНИ НА ОТВОРЕНИ ВРАТИ

в периода 14 – 18 МАРТ 2016г.

от 13.00 до 16.00ч.

В Центъра, който се намира в гр. Варна, ул. „Тодор Димов” №30, след предварително записване ще бъдат предоставени безплатни консултации с невролог, логопед, психолог и социален работник на лица с говорно-езикови нарушения и техните близки.


Заявките за консултации могат да подадат на телефони: 052 809 332 и 0878 608 113.


Центърът предлага рехабилитация на хора с афазия. Афазията е нарушение в способността на човек да се формулират и интерпретират езикови символи в резултат от увреда на езиковия механизъм в централната нервна система. Причината за подобни нарушения най-често е инсулт - цели 30 % от пациентите с инсулт проявяват различни видове и степени на афазия. Други възможни причини са черепно-мозъчна травма, тумор, енцефалит и др. За изминалите 7 години от функционирането на Центъра от рехабилитационните програми, помощта и подкрепата на екипа са се възползвали над 220 пациента с различни степени на афазия. Дейността на Центъра се финансира от Община Варна.

Публикации
Последни публикации
Следвай ни
  • Facebook Classic
Търси по тагове
bottom of page